Очила Paco Rabanne

Пако Рабан – една от легендите в модата и дизайна на XX век.  Големият експериментатор, провокиращ с творбите си, той създаде свой собствен уникален стил, почитателите на който бяха Джейн Фонда, Бриджит Бардо, Силви Вартан, Одри Хепбърн. За международната популярност на неговото изкуство говорят следните награди “Beauty Products Industry” (1996), “Оскар” в света на ароматите – Fragrance Foundation Recognition Award (1974), “Златната игла” (1997), награда за принос в модата на Първи международен фестивал на модата (1985), “Златен напръстник” (1990). През 1989 година, като признание на таланта му и за активно участие в многобройни хуманитарни проекти, Пако Рабан  е награден с най-високото отличие на Испания – орден на Изабела Католическа, а също и с орден на Почетния легион на Франция. На 31 май 2001 година, кралят на Испания Хуан Карлос, му връчи “Златен медал за достижения в областта на изящните изкуства”.

Още едно олицетворение на таланта на големия майстор, са неговите колекции рамки и слънчеви очила “Paco Rabanne XS” и “Paco Rabanne Black XS”. Това е рокмузиката, превъплътена в метал и пластика.

Названията на моделите говорят сами за себе си – Rolling Stones, Santana и др. При изработване на рамките и слънчевите очила от колекция Rabanne XS” и “Paco Rabanne Black XS”, испанската фирма Indo използва съвременни технологии и висококачествени, хипоалергенни метални и ацетатни материали. Класическите им сдържани цветове са добър фон за ярки елементи на украсата.