Форхенгер рамки за очила

Форхенгерни рамки за очила Clip on

Носите очила и се чудите какъв вариант да изберете за слънчевите дни? Не се чудете повече-изберете един от най-нашумелите типове рамки: така наречените форхенгери или clip-on рамки за очила. Какво е различното при тях? Този тип рамки имат допълнителни тъмни стъкла с UV филтър, най-често захващащи се на магнит или щипка за рамката и могат да ви служат и като слънчеви очила.

Благодарение на тяхната лекота, функционалност, компактност, приемлива цена и лесно използване напоследък придобиват все по-голяма популярност не само в чужбина, но и у нас. Те позволяват да се съчетават свойствата на коригиращите очила и тези със защита от ултравиолетово излъчване.

Днес съществува голямо разнообразие от защитни рамки с клип с различно закрепване, удобни до такава степен, че могат напълно да се препоръчват и на шофьорите.

Функционалността им е безспорна, освен това имат и едно основно предимство: можете да избирате стъклата, които да бъдат монтирани на рамката, за разлика от слънчевите очила. Бихте могли да изберете стъкла с антирефлексно покритие, или пък бифокални, а защо не и прогресивни стъкла.

Допълнителните тъмни слънчеви стъкла са изключително лесни за употреба-просто ги поставяте върху магнита,  винаги, когато имате нужда от тях, сваляте ги и ги поставяте в калъфа им, когато вече не са ви нужни.

Очилата форхенгер са също и алтернатива на очила със стъкла хелиоматик. Разликата между тези два варианта за затъмнени диоптрични стъкла е, че стъклата хелиоматик (фотосоларни) потъмняват на слънце и изсветляват в неосветена среда, докато Clip-on стъклата са винаги тъмни, но пък можете да ги свалите от рамката, когато пожелаете.

 

1238238a1238343a5910-C35870-C45992-C4

 

Можете да намерите подобни модели в нашия онлайн магазин.