стъкла за деца за късогледство

Детски стъкла за очила за ограничаване на късогледството

Нов дизайн на лещи за очила за управление на прогресията на късогледството при деца.

Миопията е по същество зрително нарушение,  нарича се още късогледство. При поглеждане в далечина, образът който достига до окото (на ретината) се получава размазан. С израстването, очите на децата се удължават, а това увеличава и степента на късогледството, респективно и диоптъра. Ако удължаването на очите е по-голямо, отколкото би трябвало да бъде за дадена възраст, нивото на късогледство се увеличава. Например някои симптоми на късогледство при децата могат да се изразяват в това, че те не виждат ясно надалеч, поради което им е трудно да извършват ежедневни дейности, като да спортуват с топка или да четат на бялата дъска в класната стая.

Късогледството при младежите в Азия е достигнало изключително високи нива.

Все повече и в Европа се наблюдава ясна тенденция за по-голямо разпространение на късогледството сред по-младото население.

Факт е, начинът на живот оказва силно влияние върху детските очи. Проучванията сочат, че късогледството е по-рядко срещано сред децата, които прекарват много време навън, а ако късогледото дете е често навън, прогресията на късогледството е по-бавна.

Не винаги е възможно, обаче да се осигури нужното време и перфектната среда за това.

На пазара вече има нов вид продукти: стъкла за ограничаване (стопиране) на миопията, с чиято помощ късогледството при децата може да бъде забавено или изцяло стопирано. По същество това са оптични лещи за очила, различни от стандартните оптични лещи в индустрията. Техният дизайн разполага с централна ясна зона за оптична корекция на зрението със изписаната от очния специалист корекция за далече, а в периферията на оптичната леща се осъществява дефокус.

Основната идея на този дизайн е да контролира прогресията на късогледството чрез забавяне на удължаването на очната ябълка, като същевременно осигурява комфортно и добро зрение.

Стандартните еднофокусни лещи коригират късогледството и осигуряват централно контрастно зрение. Те обаче не са предназначени да контролират растежа на окото или нарастването на миопията. Те допускат светлина в периферията на ретината, която теоретично попада зад ретината, причинявайки периферно далекогледство.

Позвънете ни тел: 0899 111 606

Или заповядайте в оптика Ирис на адрес:

гр. Бургас ул. Христо Ботев 1.