Уникалните стъкла Drivewear

Често сме изпитвали нужда от защита при шофиране, от различните отблясъци, от отраженията,  двойните образи и яркото слънце. Безспорно най-удачно решение до известно време бяха фотосоларни очила или противослънчеви стъкла с антирефлексно покритие. Но знаете ли, че това отдавна вече има много по-добро решение за защита на очите при шофиране. Във времена на бурно развиващи се технологии, нещата се променят главоломно. Последната технология подходяща за шофиране или работа на открито-край море, сняг и т.н. се нарича Drivewear. Това са оптични лещи, които могат да се монтират на рамка за очила по ваш избор. Тези стъкла придават нов смисъл на фразата : “комфорт за очите”.

За оптиците те отдавна не са новост. Но хора нуждаещи се от нещо по-добро за очите си не само за шофиране а и за ежедневието, това именно е най-доброто. Стъклата представляват единствена по рода си комбинация от няколко различни съвременни технологии:

Антирефлексно покритие:
Премахва отблясъците, отраженията и прави образа по-чист. Често такива отблясъци има по цялата повърхност на стъклото, или по даден участък само от него, но със сигурност ги виждате, ако стъклата ви са без антирефлексно покритие.
Поляризация  NuPolar® Polarized technology: разработка на Yonger Optics. Премахва трептенията  и отраженията на светлината от хоризонтални повърхности като стъкло, лакови и полирани повърхности, вода, снят и т.н.
Фотосолар: Фотосоларните стъкла потъмняват  обикновено до 80% в зависимост от интензитета на светлината. Фотосоларът при стъклата Drivewear, обаче е от най-новите и най-добри разработки – Transitions® – бързо реагират на светлина и потъмняват за броени секунди, и също бързо изсветляват при липса на силна светлина или навлизане в по-слабо осветен от слънчеви лъчи участък. Качествата на технологията Transitions® ги прави най-желаните фотосоларни стъкла.
 Наличието на цели три ключови екстри в тези изключителни стъкла ги прави сами по себе си уникални. Но най-интересното е, че тези фотохромни стъкла далеч не приличат на останалите. Оцветяват се в различен нюанс, в зависимост от вида светлина навън и преминават през три степени на оцветяване.

*При облачно време например се оцветяват в жълто-зелен цвят подобряващ изключително контраста.

drivewear-stakla-za-ochila
*При ярка светлина се активира фотохромният филтър и стъклото се оцветява в успокояващ и премахващ напрежението в очите медно-кафяв цвят.
drivewear-stakla-za-ochila2
*При ярка светлина на открито (извън автомобила), фотохромният ефект се усилва и потъмняват още повече до тъмно червено-кафяв цвят, осигуряващ максимален комфорт и защита за окото.
drivewear-stakla-za-ochila3
 Няма по-удачен вариант и по-успешно съчетание от плюсове на едно място за защитни очила, от такива със стъкла Drivewear.
Можете да попитате за тях във всяка оптика в страната.
Факти, които е важно да знаете за тези стъкла:
*Drivewear може да бъде също така и във вариант прогресив ( комбинация от диоптри за близо и далече едновременно, за хората с пресбиопия). Не се препоръчва използването им при нощно шофиране, те ви защитават максимално при дневна светлина и тъй като са полязирани, те са твърде тъмни за да бъдат използвани по време на нощно шофиране.