Как да поръчам слънчеви очила с диоптър?

Изразът ” Очилата са на първо място средство за защита на очите, а след това моден аксесоар” се е превърнал в клише, което все още си остава истина. Коя е причината за това е обект на разгорещени и продължителни спорове. Факт е, че слънчевите очила с филтри, които се продават в оптическите магазини действително защитават окото, за разлика от евтините имитации. Докато едни евтини очила без защита могат необратимо да увредят очите.

Риск от увреждане има не само през лятото, тъй като UV лъчите имат еднакво вредно действие както през лятото, така и през мъгливия есенен ден.

Дотук е ясно и за всичко това е писано много. Важно е обаче не само нашите очи, а и тези на децата ни да са добре защитени. Какво решение можем да намерим за тях, без да се притесняваме дали ще защитават очите на детето или пък лесно да ги счупят?

Отговорът е поръчка в оптически магазин на слънчеви очила (диоптрична рамка) с монтирани противослънчеви стъкла в цвят по избор.

Какви са предимствата:

  • При поръчка на стъкла може да бъде избран модел, който дори притежава антирефлексно покритие и твърдо покритие против драскане.
  • Имате избор между повече от един цвят за стъклата.
  • Имате избор между повече от един вид стъкла
  • Тези стъкла могат дори да бъдат и с диоптър.
  • Възможен е изборът на рамка дори с по-високо качество от тези на слънчевите очила.
  • По-добра защита като краен резултат от слънчевите очила.
Какви са недостатъците:
  • По-трудно се намират извити рамки, в случай че търсите извит по лицето спортен дизайн
  • Вариантът с изработка на очила, понякога излиза малко по-скъпо от едни слънчеви очила ( в случай, че е зададен по-нисък бюджет за целта).
Отмина времето на високите цени на тези противослънчевите стъкла за очила, днес разнообразието им е голямо и цените им са доста по-ниски от предишните години. И още нещо – с немалко модели стъкла от споменатите видове може да се постигне по-добър резултат като крайна защита за очите отколкото със слънчеви очила.
Така, че ако сте решили да инвестирате този път в нещо наистина добро за себе си или детето си, посетете някой оптически магазин и обсъдете този вариант. Съществуват повече решения, отколкото очаквате.
Вижте още по темата от нашия е-магазин:  Слънчеви очила с диоптри