Тенденции при диоптричните рамки през 2016

Отдавна отмина времето в което очилата бяха просто средство за зрителна корекция. В днешно време те са дори нещо повече от аксесоар, те са идентичност, лого описващо възможно най-ясно начина ви на мислене, вътрешно състояние и настроение.  Днес дори тези, които нямат нужда от диоптрични очила, носят рамки, просто защото се чувстват по-добре и по-модни.  През отминалата, а и през настоящата 2016 година, все така актуални остават по-масивните дизайни, наричани още уголемени, огромни, XXL или Oversized. Разбира се, това далеч не е единственият хитов дизайн. Ето и някой от най-модните линии, заели топ позиции в света на рамките за очила, обещаващи да бъдат хит още дълго време.

  • Котешко око

Диоптричните рамки все повече се доближават до слънчевите, така че ако на мода са слънчевите очила тип котешко око, то тенденцията  се повтаря и при диоптричните.

  • Класически ретро дизайни

Новото е добре забравено старо, гласи една сентенция. Ретро дизайните не са спирали да бъдат модни, но днес те са се превърнали в тотален хит. Без значение дали цветът ще бъде тъмен, хавана, електриков или многоцветен, ретро дизайните са модерни и най-хубавото е, че стоят добре на най-различни по форма лица.

  • Комбинация черно / бяло

Класическите цветове черно и бяло са винаги модерни, особено когато са в комбинация.

  • С животински окраски

Животинският принт настъпва здраво към света на очилата, затова и откриваме принтове от нюансите на саваната като тигрово, зебра и др.

  • С дървени рамки / или имитиращи дърво

Факт е, че рамките имитация на дърво са сред последните новости както при диоптричните, така и при слънчевите очила.

  • С ярки цветове

Мода само за смели. Дали електриково зелени, ярък аквамарин, розови, оранжеви, лилави или червени, рамките в необичайни цветове веднага улавят вниманието на другите и последните няколко години набират все по-голяма популярност и ще бъдат отново модерни и през настоящата година.

 

Много рамки за очила можете да намерите в нашия онлайн магазин.